Subscribe!

De basis om jouw hormonen in balans te krijgen

Ik kampte de laatste maanden met PMS klachten en een onregelmatige menstruatiecyclus. Vermoeidheid, soms slecht slapen en ook vaak trek in ongezonde, suikerrijke voeding. Het zorgde voor een neerwaartse spiraal want ik kon me daardoor slechter concentreren en daardoor dacht ik vaak dat calorierijk eten me meer energie zou geven.

Ik houd van informatie opzoeken om online oplossingen te vinden voor de problemen waar ik tegenaan loop.

Binnen een paar maanden heb ik opmerkelijk positieve resultaten behaald door enkele aanpassingen te doen in mijn levensstijl/voeding. 
Maca is een poeder dat helpt om je hormonen in balans te brengen. Ik ben begonnen dat dagelijks te gebruiken. Je kan het in capsules of als poeder kopen.
Daarnaast ben ik begonnen met verschillende soorten zaden te eten in verschillende fases van mijn cyclus om de hormonale balans weer terug te vinden.
- Tijdens de eerste twee weken van mijn cyclus (van dag 1 van de menstruatie tot dag 14 van de cyclus van 28 dagen) nam ik dagelijks lijnzaad en/of pompoenpitten. Lijnzaad kan je het beste ongebroken kopen. Ik deed het vaak in smoothies. Pompoenpitten kan je gemakkelijk verwerken door salades of door je cruesli. 
- In het tweede deel van mijn cyclus nam ik juist zonnebloempitten en/of sesamzaad. Deze nam ik door salades of door cruesli.
Hierdoor herstelde de balans tussen progestrogeen en oestrogeen in mijn lichaam. Een eetlepel van deze zaden per dag is al genoeg. 

Een derde verandering die ik heb toegepast is het inzetten van essentiele olien om de hormonen in balans te krijgen. Smart&Sassy hielp me in het begin van de schommelingen af van mijn bloedsuikerspiegel.
Clarycalm is een samengestelde olie die veel scharlei bevat. Door deze regelmatig deze olie over mijn buik te rollen, in de buurt van de baarmoeder, voelde ik me rustiger. De werking op de lang termijn is dat ik me veel meer in balans voel. Heerlijk dat dat mogelijk is door 100% natuurlijke producten te gebruiken.Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment