Subscribe!

Citroen voor energie en reinheid

Citroen is niet een van de geuren van essentiele olien die mij te binnen schiet als je vraagt naar mijn favoriete geur. Het is een simpele geur, maar wel een krachtige!

Hij geeft, net als de andere citrus oliën, energie. Het is een zonnige geur, die vrolijk maakt. 


Waar gebruik ik lemon olie voor? De eerste werking die me te binnen schiet is de detox-werking van lemon. Elke ochtend start ik met een glas water met een druppel lemon olie erin. Zo verdrijf je de afvalstoffen die 's nachts in je lichaam vrij zijn gekomen en start je de nieuwe dag met frissen energie. Super makkelijk, geen geknoei met een verse citroen die ik niet altijd in huis heb. En daarnaast is lemon olie van de schil van citroenen gemaakt, en dat tast het glazuur van je tanden niet zo aan als dat citroensap dat doet. 

Lemon gebruik ik ook in de diffuser als we vis of bloemkool hebben gegeten en het daardoor in huis niet zo lekker ruikt. Als je een lekkere blend maak van de essentiële oliën lemon met bijvoorbeeld gember en kaneel, zorg je voor een warme sfeer en worden de kookgeuren in huis verdreven.

Maar ook als ik kramp heb in mijn kuiten, verdun ik de lemon olie en masseer dit op de kuiten. Daar worden de afvalstoffen ook beter door afgevoerd en de kramp verdwijnt al snel. Dit werkt ook preventief. Rond de menstruatie heb ik 's nachts soms last van kramp en dit helpt er goed tegen.

Emotioneel zorgt lemon olie voor meer focus, dus het is een fijne olie voor kinderen als ze naar school gaan of voor jezelf als je je wilt richten op een klusje waarbij jouw aandacht vereist is. 

Een kanttekening bij citroen en de meeste citrus oliën, is dat je er niet mee in de zon moet gaan zitten, ze werken als een vergrootglas voor de stralingen van de zon en je huid verbrandt dan harder door de fototoxische werking van de olie. 


Hoe gebruik jij Lemon? Ik ben heel benieuwd naar jouw toepassingen van deze frisse en vrolijke olie!
Je kan hem kopen in mijn webshop.Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment