Subscribe!

Onze hormoonhuishouding bepaalt hoe we ons voelen

Voel je je vaak moe, snel geïrriteerd, niet lekker in je vel, heb je een gebrek aan focus en regelmatig een onbedwingbare trek in koolhydraten en suiker? Grote kans dat het jouw hormonen zijn die daar de oorzaak van zijn. 

Met een beetje pech zijn we een week van de maand happy, de week daarop slaat de PMS toe, dan ben je een week ongesteld en vervolgens moet je een week bijkomen daarvan. En als je hormonen echt uit balans zijn voel je je continu moe en slapjes. Dat moet anders kunnen! 

Veel klachten zoals slecht slapen, moeilijk afvallen, overgewicht rond de buik of juist de benen, moodswings, onrust ervaren en tegelijkertijd ook vermoeidheid, een onregelmatige menstruatie en een laag libido: het zijn allemaal tekenen dat je hormonen van slag zijn. Hiervoor is niet een wondermiddel te koop, helaas, maar er zijn wel veel manieren om de balans terug te vinden. 

Allereerst is het belangrijk om voldoende rust te nemen, en gezond te eten. Een veel voorkomende hormonale disbalans bij vrouwen is oestrogeendominantie, waarbij je lichaam teveel oestrogeen aanmaakt. Stress zorgt voor een hogere oestrogeenaanmaak, dus meer rust in je lijf is al een stap voorwaarts. 

Door voldoende te slapen, bied je makkelijker weerstand tegen ongezonde tussendoortjes. Je bloedsuikerspiegel op een constant niveau houden zorgt al voor rust in je lichaam en hoofd. Je voelt je veel rustiger en zal minder trek hebben in snelle suikers en koolhydraten. Ook heb je niet continu dat hongerige gevoel wat je zo onrustig kan maken. 

De samengestelde olie Slim & Sassy (de metabolische blend) is ontwikkeld en samengesteld om de eetlust tussen de maaltijden te helpen beheersen. De olie kalmeert tevens de maag en zorgt voor een gebalanceerd metabolisme. Deze samengestelde olie heette vroeger Smart & sassy. Hij balanceert je bloedsuikerspiegel. Als deze niet meer schommelt heb je niet meer zo'n trek in suiker en koolhydraten gedurende de dag. Je kan de olie innemen (een paar druppels) in een glas water, of je kan hem verdund (in een draagolie zoals amandelolie) op je buik smeren.
Heel fijn zoals deze olie voor balans zorgt zodat je geen onverzadigbare trek in zoet meer hebt. Je humeur en focus zijn ook beer als je niet continu aan eten denkt. Een dip in de bloedsuikerspiegel geeft je ook een moe gevoel, dus door de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, voel je je veel vitaler.


Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment