Subscribe!

Stress en de invloed op onze hormonen :-(

Een van de grootste gevaren van ons welzijn is stress. Een beetje stress kan ons optimaal laten functioneren maar al snel zorgt stress voor een enorme disbalans in ons lichaam. Zeker chronische stress. Dat kan leiden tot overspannenheid of burn-out.

Het begint als we in een door ons bedreigende situatie komen, althans als we dat zo ervaren. In een situatie waarin niet wordt voldaan aan onze behoeften worden stresshormonen aangemaakt. Ons cortisol niveau schiet omhoog. Je voelt dat al snel in je lichaam. Je lichaam neemt een vlucht of vecht strategie aan en raakt in opperste paraatheid. 

Tegenwoordig komen we gelukkig weinig in levensbedreigende situaties waarin we werkelijk snel moeten handelen of rennen om ons leven te redden. Maar langdurig prikkelingen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam minder makkelijk herstelt van dagelijkse stress. 

Essentiële oliën die je kunnen helpen om de rust weer terug te vinden in je lichaam en de balans te behouden zijn lavendel, bergamot en ylang ylang. Ook Balance kan ervoor zorgen dat je resistenter wordt tegen prikkelingen van buitenaf, en minder snel van slag raakt. Wild orange geeft je ook een prettig en weldadig gevoel waardoor je stressniveau afneemt.
 


Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment