Subscribe!

Hoe maak je (opnieuw) contact met je intuïtie?

Je intuitie is er gewoon, het is er altijd al geweest en het zal er altijd zijn. Alleen geloven wij dat ons hoofd, ons brein het beter weet. Daar gaan we op zoek naar onze antwoorden. We denken teveel en we halen onze informatie en kennis uit boeken, van het Internet…. 
Geloof me, zo ben ik opgevoed en tot voor kort ben ik ook zo te werk gegaan. En, eerlijk is eerlijk, ik stap nog vaak in die valkuil. Externe informatie verzamelen als ik eigenlijk mijn intuitie wil raadplegen.

Je intuïtie is aangeboren, je hebt het altijd bij de hand. Je draagt het bij je als een arm of een been. Het is niet bijzonder mysterieus. Je hebt ook geen specials gave nodig om er contact mee te hebben. Maar wat moet je dan wel doen, om dat contact met je intuitie weer te herstellen?
Je intuitie voelt als een ingeving, van binnenuit. Soms voelt iets positief en soms voelt iets negatief. Het is geen vooroordeel, het is een gevoel, vaak je eerste gevoel, van binnenuit.

Om opener te staan voor je intuitie is het belangrijk om ruimte te maken, intern. Ons hoofd zit vaak vol, vol met plannen, gedachten, ideeën, oordelen, angsten, enz. Om ruimte te maken in die chaos is het nodig om even rust te nemen. Mediteren helpt hierbij. Als dat een brug te ver is voor jou, is een goede methode om tot rust te komen je ademhaling volgen. Diep en rustig in- en uitademen en je aandacht naar jouw ademhaling brengen.

Daarna is het belangrijk om een intentie te hebben. Wat voor tekenen en informatie wil je ontvangen? Wat wil je toelaten? Het kan anders teveel worden. Denk er over na en durf specifiek te zijn. Vraag om informatie die jouw hoogste goed dient.

Vervolgens is het een kwestie van vertrouwen, en opletten. Let op kleine veranderingen, gevoelens in jezelf. Dus in die stilte, waarin je je ademhaling volgt, kan je ook signalen in je lichaam binnenkrijgen. Het kan subtiel zijn. Maar vertrouw er op dat het komt en dat je het niet zelf verzint of bedenkt. Want je hoofd zal er misschien proberen tussen te komen. Laat je angsten varen en durf te vertrouwen op je gevoelens. In de ontspanning zullen de antwoorden komen.

Dit proces neemt tijd, je zal het niet binnen een half uurtje of een dag voor elkaar krijgen. Denk eerder aan een maand of meer. Je zult je langzaamaan steeds vertrouwder voelen met het op een niet-traditionele manier ontvangen van informatie.

Belangrijk hierbij is om open te blijven staan en om goed geaard te blijven. Om goed geaard te blijven zijn edelstenen als rode jaspis en rookkwarts heel behulpzaam en essentiële oliën als Balance en On Guard.
Blijf deze basis voeden, blijf aanvoelen en blijf vragen stellen. Zo groet je vertrouwen en je contact met je intuitie langzaam en stap je steeds meer in je eigen kracht. Een beter contact met jezelf is goud waard, en zal je rust en vertrouwen brengen.

Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment