Subscribe!

Nog eentje dan....

In mijn vorige blogs heb je meer kunnen lezen over voelen, en hoe ik daar bewust mee bezig ben. Dit jaar heb ik een mooi voornemen: niet meer drinken, want alcohol is tenslotte een verdovend middel. Een middel waarmee we onze gevoelens onderdrukken. 

Inmiddels zijn we al een aantal weken verder in 2018 en het gaat goed met mijn voornemen. Nog geen glas wijn, port of bier gedronken. Het is ook niet zo dat ik nooit meer een glaasje zal drinken, maar ik ben bezig bewust te kijken naar wanneer ik nou behoefte heb aan een glaasje wijn. Vaak is dat tijdens het koken, dat was een gewoonte van me. Zeker op vrijdagavond, als het weekend begon. Toch stap ik er vrij makkelijk overheen, die behoefte aan een wijntje.

Het is misschien nog te vroeg om echt conclusies te trekken, maar ik voel me helderder, lichter en ik kom makkelijker mijn bed uit. Maar of ik nou makkelijker bij mijn emoties kom? Ja, dat denk ik wel. Ik denk dat ik mijn emoties verdoofde met wijn. Een ander doet dat misschien met sigaretten, chips, chocola, (online) shoppen, lijnen, hard werken... We hebben allemaal onze eigen manier(en) om onze gevoelens, als we ze even niet aan willen gaan, te onderdrukken. Onszelf even te verdoven, de drukte, de stress, alle "moetens" en to-do's even te vergeten en los te laten.

Zodra je je bewust bent van jouw verdoving en verslaving kan je een keuze maken: wil je er mee doorgaan, of wil je er mee stoppen?
Er zijn heerlijke essentiele olien die je kunnen helpen los te komen van verslavingen: basilicum helpt om te ontstressen en geeft je meer controle over je innerlijke wereld, white fir kan helpen om negatieve patronen te doorbreken, grapefruit en venkel helpen wanneer de verslaving met eten te maken heeft.Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment