Subscribe!

Zorg goed voor jezelf

Vaak zijn we zo begaan met anderen, of hebben we een paar deadlines, dat we vergeten goed voor onszelf te zorgen. Kijk, je benen scheren hoeft niet perse elke nmaand gedurende de wintermaanden ;-). Maar als je naar jezelf kijkt in de spiegel en je ziet er opeens 10 jaar ouder uit dan de vorige keer heb je echt te weinig aandacht aan jezelf besteed.

De reclame uiting van L'oreal "because you're worth it" klinkt soms te gemakkelijk, maar het raakt wel de kern: je bent het waard om goed voor jezelf te zorgen. Of dat nou betekent dat je elke ochtend een vers glas sinaasappelsap voor jezelf perst, of dat je ervoor zorgt dat op tijd naar bed gaat en genoeg uren slaap krijgt elke nacht, of dat je af en toe een dagje sauna boekt voor jezelf, of een dagje gaat uitwaaien aan de kust. Alles is goed, als jij er maar van opknapt.

Ik sport drie keer per week, ik ga elke dag naar buiten, ook als het ijskoud is of de hele dag grijs en nat, maar pas sinds kort merk ik dat ik heel veel behoefte heb aan verbinding. Verbinding met vriendinnen, ze eerlijk vertellen wat er op mijn hart ligt, niet alleen maar oppervlakkig gekeuvel. Ik ben gezegend, afgelopen week heb ik met drie dierbare vriendinnen af kunnen spreken, met twee heb ik gelunched, met de derde een hele avond herinneringen opgehaald en gesproken over alles waar ik over in zit. Het zijn stuk voor stuk lieve vrouwen, die het zelf ook druk hebben. Ik ken ze ook alledrie minstens vijfentwintig jaar, twee ervan zelfs van toen ik tiener was, en dat is alweer  dertig (slik...) jaar geleden. We lopen vaak tegen dezelfde dingen aan, gevoelens die we weggestopt hebben, en die nu boven komen. De opvoeding van kinderen, en hoe dat je soms kan doen terugkijken naar jouw eigen kindertijd en opvoeding. 

Ik had de afgelopen paar weken een paar grote opdrachten, die zijn nu af. Maar hierdoor zat ik twee weken gestresst en gefocussed achter de computer. Ik wil weer blij en trots zijn als ik in de spiegel kijk. Over een paar weken heb ik een fotoshoot geboekt voor deze website, leuke foto's van mezelf en de olien en de sieraden. ik hoop er stralend op te staan, sprankelend. Maar het is november, de zon is ver te zoeken. Hoe ga ik van start, hoe zorg ik dat ik op mijn best ben? Ik begin met de olie "eucalyptus" in de diffuser te doen en verdund onder mijn voeten te smeren. Deze essentiele olie zorgt er voor dat je jouw eigen gezondheid weer als prioriteit ziet en dat je de verantwoordelijkheid ervoor neemt. Fysiek werkt hij goed op de adehaling en zorgt ervoor dat je je ontspannen voelt. Hij zorgt dat je hoofd leeg wordt (heerlijk!). Dat is mijn start, maar ik voel dat ik meer stappen ga nemen om er op en top uit te zien in december (kapper, massage...etc.). Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment