Subscribe!

Hoe wil jij je voelen vandaag? 

Hoe wil jij je vandaag voelen? Sta je daar 's ochtends wel eens bij stil? Of word je wakker, pak je jouw mobieltje, check je je inbox en social media en loop je door naar de badkamer om te douchen en vervolgens naar de keuken voor koffie en een ontbijtje? Ben je gelijk bezig met jouw partner en kinderen en hun wensen?

Misschien wil je een kwartiertje eerder opstaan en even een moment de tijd nemen om te voelen, voordat er allerlei prikkels van buitenaf binnenkomen. Je kan het een ochtendritueel noemen, een korte meditatie doen, dingen opschrijven, misschien een paar yoga oefeningen doen om je lichaam wakker te maken. Van alles is mogelijk, waar jij je maar prettig bij voelt.

Ik heb dit lange tijd willen doen, maar het kwam er nooit van. De wekker een kwartier (of langer) vroeger zetten, dat is de eerste stap die je moet nemen, en als de wekker gaat moet je dan ook uit dat lekkere warme bed komen, terwijl het nog zo heerlijk stil is in huis. Maar als je deze stappen overwonnen hebt, is het echt de moeite waard, weet ik nu.

Als je echt geen ochtendmens bent, kan je ook 's avonds op de volgende dag afstemmen. 

Het is fijn om een intentie te hebben voor de dag. Stem af op wat je hoopt dat deze dag je brengt. Wat zijn jouw plannen voor vandaag? En bedenk dan wat de beste 'state of mind' is om die plannen uit te voeren.. Doordat je net wakker bent, is het nog makkelijk om contact te maken met jou eigen gevoel, er is nog geen ruis ontstaan door externe informatie.

Is dat productief, actief, rustig, liefdevol, relaxed, sociaal, enthousiast, sprankelend van energie, overtuigend, geïnspireerd, vredig, evenwichtig....?

Vandaag werk ik vanuit huis en wil ik me rustig voelen, kalm en evenwichtig en vanuit die kalmte wil ik werken aan een businessplan, en teksten schrijven voor een website. Dus inspiratie kan ik goed gebruiken hierbij. Geen stress, maar stap voor stap lekker aan de slag.

Neem even een moment, en voel hoe jij je vandaag wilt voelen.
Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment